Yörük Şenliği'ne yoğun ilgi: Vatan Partisi heyeti de destek verdi

Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Çobanisa köyünde Devecik-Amincik Yörük Şenliği yapıldı. Şenliğe, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şule Perinçek başkanlığındaki parti heyeti ile Yörük Türkmen dernekleri katıldı.

Haber Merkezi Haber Merkezi

Egeli Yörükler, binlerce yıllık toy kültürünü yaşatıyor. Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı Çobanisa köyünde Devecik-Amincik Yörük Şenliği yapıldı.

Şenliğe, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şule Perinçek, Merkez Karar Kurulu Üyesi Selçuk Selvi ve beraberindeki heyet ile Yörük Türkmen dernekleri katıldı. Coşkulu geçen şenliğe yöre halkı yoğun ilgi gösterdi.

Sebze ve meyve üretiminin yoğun yapıldığı köyde su ve elektrik sorunu yaşanıyor. Perinçek, Vatan Partisi'nin yanlarında olduğunu söyledi. Üretimle Türkiye'nin tüm sorunlarının üstesinden geleceklerini vurguladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, şenlikle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Aras, “Şehrimizin geleneklerine ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya, yaşatmaya ve destek olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Binlerce vatandaşın bir araya geldiği şenlikte, Yörük ezgileri havalandırıldı. Geleneksel oyunların da sergilendiği şenlikte, birlik beraberlik mesajları verildi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

yörük şenlik vatan partisi