Yangın sonrası kapalı olan tarihi yerler yeniden ziyarete açıldı

Yangın nedeniyle kapatılan tarihi alan yeniden ziyaretçilere açıldı. Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyü yakınlarındaki ormanda, 15 Ağustos günü saat 10.00 civarında bir yangın başladı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Yangın sonrası kapalı olan tarihi yerler yeniden ziyarete açıldı

 Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangın ihbarı üzerine, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 8 uçak, 12 helikopter, 51 arazöz ve 780 personel bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Orman Genel Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na ait bir S-70 tipi helikopter de yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangının hızla yayılması nedeniyle tedbir olarak Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı ziyarete kapatıldı. Toplamda 700 hektarlık orman alanının zarar gördüğü yangının ardından kapatılan Tarihi Gelibolu Yarımadası'nın Kuzey Hattı (Kabatepe Günü Birlik Alanı, Batık Gemi, Mimoza, 57. Piyade Alayı Şehitliği ve Conkbayırı), yangın kontrol altına alındıktan sonra yeniden ziyaretçilere açıldı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, yaptığı açıklamada "15 Ağustos'ta başlayan yangın nedeniyle geçici olarak kapatılan Tarihi Alan'ın Kuzey Hattı (Kabatepe Günü Birlik Alanı, Batık Gemi, Mimoza, 57. Piyade Alayı Şehitliği ve Conkbayırı) yeniden ziyarete açılmıştır" ifadelerine yer verdi

.

çanakkale eceabat yangın