Wattpad nedir? Wattpad neden erişime engellendi? İşte ayrıntılar...

Wattpad kullanıcıları, platforma erişimde yaşanan sorun nedeniyle yasaklanıp yasaklanmadığını merak ediyor. Peki, Wattpad nedir ve gerçekten yasaklandı mı? İşte ayrıntılar...

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Wattpad nedir? Wattpad neden erişime engellendi? İşte ayrıntılar...

Wattpad, kullanıcıların makale, hikaye ve şiir gibi yazılı içerikler paylaşabileceği bir dijital topluluktur. Hem ücretsiz hem de ücretli seçenekler sunan bu platform, yazarların hem yayımlanmış hem de keşfedilmemiş eserlerine ev sahipliği yapar. Kullanıcılar, hikayelere yorum yapabilir ve oy verebilir, böylece içeriklere katkıda bulunabilirler.

Wattpad'in en fazla kullanıldığı dört ülke Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Filipinler ve Türkiye'dir. Platform, Allen Lau ve Ivan Yuen tarafından 2006 yılında kurulmuştur. 2014 yılı verilerine göre, her ay yaklaşık 35 milyon farklı kullanıcı Wattpad'i ziyaret etmektedir.

Türkiye'de sıkça kullanılan dijital hikaye platformu Wattpad'e erişim engellendi. 12 Temmuz 2024 tarihli Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla Wattpad'in erişimi durduruldu. Kararın gerekçesi ise şu şekilde duyuruldu:

"Wattpad.com, 12/07/2024 tarihli ve 2024/6507 D.İş sayılı Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla erişime engellenmiştir."

erişim engeli mobil uygulama