Vatan Partisi’nden işçilere destek: 'İşçileri sokağa atamazsınız'

Kayseri Şehir Hastanesi işçi kıyımıyla gündeme geldi. Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle kurban bayramından bu yana 15 çalışan işten çıkarıldı. İşçiler Vatan Partisi'nin kapısını çaldı. Vatan Partisi Kayseri İl Sekreteri  Tosun, hastane yönetimine seslendi "işçileri köle gibi sokağa atamazsınız"

Lale Delidağ Lale Delidağ

Kayseri Şehir Hastanesi yönetimi sendikalı olmak isteyen işçilere izin vermedi. İşçiler, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için Hizmet-İş'e üye oldu. Ancak hastane yönetimi buna karşı çıktı. Kurban bayramından bu yana 15 çalışan işten çıkarıldı.

İşçilerden Bekir Şahin, dikkat çeken iddialarda bulundu:

"Hemşire destek personellerine lavabo temizletiyorsunuz aynı anda hasta bakımına sokuyorlar temizlik personeli arkadaşları da hasta bakımın sokuyorlar."

Emekçiler güçlü bir mücadele yürütmek için Vatan Partisi'nden destek istedi. Vatan Partisi Kayseri İl Sekreteri Necdet Tosun, olayın takipçisi olduklarını söyledi:

"Vatan partisi bütün gücüyle sizlerle beraberdir. İşçileri köle gibi kullanıp sokağa atamazsınız. İşçilerin talebine kulak verin gasp edemezsiniz."

 

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

kayseri vatan partisi işçi