Uzun havanın başkentinde festival! Uluslararası Arguvan Türkü Festivali, 227-28 Temmuz'da yapılacak

Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nde geri sayım başladı. 27-28 Temmuz günlerinde ilçede düzenlenecek festivalde Arguvan türkülerine ve halk müziğine doyulacak. Ulusal Kanal’a konuşan Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren "Türkü severleri ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyarız" dedi.

Uzun havalarıyla meşhur Arguvan’da her yıl düzenlenen Uluslararası Türkü festivalinde türküler söylenecek, şiirler okunacak halaylar çekilecek... Malatya iki gün halk müziğine doyacak.

Bu yıl 16.'sı düzenlenen festivalin amacı Arguvan Türkülerini dünyaya tanıtmak.

27 Temmuz günü başlayacak festivalde Sabahat Akkiraz, Tolga Sağ, Tebrizli sanatçı Nevid Müsmir’in aralarında olduğu çok sayıda halk müziği sanatçısı sahne alacak.

Ulusal Kanala konuşan Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, türkü severleri uzun havanın başkentine davet etti. Koronavirüs salgını ve 6 Şubat depremleri nedeniyle ara verilen festivale ilginin yoğun olması bekleniyor.

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, ""Amaç Arguvan türkülerini duyurmak, sanatçılarımızı bir araya getirmek, İstanbul’da Ankara’da, yurt dışında yaşayan Arguvan halkını bir araya getirmek, türkülerimizi seslendirmek adına Türkiye’de, dünyada düzenlenen belki de ilk Türkü festivali. Arguvanlı olan olmayan türkü severler geliyorlar. Her kesimden insan geliyor. Köyler geziliyor..." dedi.

Festival kapsamında yazar Süleyman Kılıç’ın yöneteceği Madencilik paneli ve yönetmen Nebil Özgentürk’ün hazırladığı Nazım Hikmet Belgeseli'nin gösterimi yapılacak.

Uzun havanın başkentinde festival! Uluslararası Arguvan Türkü Festivali, 227-28 Temmuz'da yapılacak - Resim : 1

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

malatya arguvan türkü festival