Ersin Tatar bağımsızlık vurgusu yaptı: Türk sporcular Anamur'dan Girne'ye Türk Bayrağı taşıdı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanı Tatar buradaki konuşmasında egemenlik ve tanınma vurgusu yaptı.

Haber Merkezi Haber Merkezi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanı Tatar buradaki konuşmasında egemenlik ve tanınma vurgusu yaptı. Kutlamalar kapsamında Türk sporcular ise Anamur’dan Girne’ye 93 kilometre yüzerek Türk Bayrağı’nı Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne taşıdı.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50. yıl dönümü kutlamaları özel resepsiyonla tamamlandı. Resepsiyona Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi Sibel Tatar, katılımcıları girişte karşılayarak selamladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar resepsiyonda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

- Kıbrıs'ta bir anlaşma alacaksa elbette bu bizim Kuzey Kıbrıs Türk Hükümeti Devleti'nin anlaşmanın bir parçası olması yani egemen Kıbrıs Türk Devleti'nin mutlak sürekli anlaşmanın bir parçası olması, ana vatanımız Türkiye Hükümeti'nin garantörlüğü ve Türk askerinin caydırıcı güç olarak buradaki varlığının devamıyla ancak biz bir anlaşma sürecine gelebiliriz.

 Tatar, Kıbrıs Türkü'nün anavatan Türkiye’nin ve Türk dünyasının desteğiyle yalnız olmadığını dile getirdi.

KKTC’de Azerbaycan ve diğer Türk devletlerinden misafirlerin olduğu bilgisini veren Tatar, onların da kalplerinin, duygularının ve yüreklerinin Kıbrıs Türkleriyle birlikte olduğunu söyledi.

Resepsiyona, KKTC'li yetkililerin yanı sıra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile birlikte bazı bakanlar, milletvekilleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Adnan Türkkan ve Ulusal Kanal sunucusu Yeşim Eryılmaz da resepsiyonda hazır bulundu.

Bu arada Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile 7 sporcu, Mersin'in Anamur ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kulaç attı.

Sporcular Türk Bayrağını 93 kilometre yüzerek Türk Bayrağını Anamur’dan Girne’ye götürdü.

anamur girne KKTC yüzme