Türk Bayrağına saldırıda bulunan kişi El Bab'da tutuklandı

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yürütülen operasyonlar sonucunda, Suriye’nin El Bab şehrinde Türk bayrağına yönelik provokatif eyleme katılan 2007 doğumlu bir kişi yakalandı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Türk Bayrağına saldırıda bulunan kişi El Bab'da tutuklandı

 Türkiye'de 30 Haziran gecesi Kayseri'de başlayan ve ardından diğer illere de yayılan Suriyeli mültecilere ait ev ve işyerlerine yönelik saldırıların ardından, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye karşıtı protestolar patlak vermişti. Bu protestolarda Türk bayrakları yakılmış, Türk plakalı araçlara saldırılmış ve Türk askerlerine yönelik eylemler düzenlenmeye çalışılmıştı. Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Güçleri olaylara ilişkin soruşturmalarını sürdürüyor.

MİT'in yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Suriye'nin El Bab kentinde Türk bayrağına karşı yapılan provokatif eylemde yer alan 2007 doğumlu bir şahıs yakalandı.

Türk Jandarması tarafından ifadesi alınan şahıs, suçunu itiraf etti ve kendisini bu eyleme yönlendiren akrabasının adını verdi. Bu kişinin de yakalanması için çalışmalar başlatıldı.

Şahıs, ifadesinde "Türk bayrağına saldırdım, çok pişmanım ve Türk halkından özür diliyorum" dedi.

türk bayrağı saldırı provakasyon