Turizmin başkenti Antalya'da trafik çilesi! Kent merkezli yaya yolu ve ulaşım planı şart

Trafik yoğunluğu büyük şehirlerin yakıcı sorunları arasında. Antalya özellikle şehir merkezine giriş ve çıkış noktalarında, turistik bölgelerdeki yoğunluk yaşamı olumsuz etkiliyor. Antalya Makine Mühendisleri Odası, kent merkezinin yayalaştırılmasını, ve bağlantı yollarının oluşturulmasını istedi.

Antalya’da son zamanlarda trafik sorunu git gide büyüyor. Trafikteki yoğunluk çevre yollarının tıkanmasına neden oluyor. Alternatif bağlantı yolları olmadığı için Antalya büyük bir ulaşım ulaşım sorunuyla karşı karşıya.

Kentin göbeğinde olan AVM'ler, ticaret merkezleri, siteler araç yükünü yoğunlaştırıyor.

Antalya Makine Mühendisleri Odası Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Mahmut Çelik, kent merkezinin yayalaştırılmasını ve bağlantı yollarının oluşturulmasını istedi.

- Kemer tarafından gelen Uncalı kavşağının bağlandığı bir yerde çok rahat gidiyorsunuz ama yan bağlantı yolu olmadığı için şehir içine gidişin sıkıntı oluyor. Saatlerce süren trafik akışı söz konusu oluyor.
- Her boşluğu bulan bir AVM, hastane ya da başka ticare alan açabiliyor. 40 kişilik bir binanın yıkılıp yeniden yapımında emsal artış söz konusu olduğunda onların her birinin araçları o bölgede yükü arttırıyor. Kent merkezinin planlanacak şekilde planlanıp dönüşüme tabi olan insan ların mesken sahibi olmasını sağlayacak belediye başkanı çözüm üretebilmelidir.
- Antalya merkezinin yayalaştırılması. İnsanın daha rahat dolaşabileceği, gezebileceği, bir merkez haline getirilmesi gerekiyor. Ulaşımın plan dahilinde yapılması varsa bu planlara uyulması ve ivedi hayata geçirilmesi...

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

antalya Trafik makine mühendisleri odası