Turistlere gasp şoku: 3 şüpheli Balıkesir’de yakalandı

Bursa Karacabey'de, turistlerin aracını durdurarak bıçak zoruyla tehdit eden ve yaklaşık 3 milyon 300 bin TL nakit para ile aracını gasp eden üç şüpheli gözaltına alındı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Turistlere gasp şoku: 3 şüpheli Balıkesir’de yakalandı

 Olay, Karacabey ilçesi Harmanlı Mahallesi'nde, İzmir istikametine seyir halinde olan Tverxun Xıaokaıti ve Gvang Jun Zhang adlı Çinli turistlerin araçlarının önünün kesilmesiyle başladı. Şüpheliler, bıçak tehdidiyle turistleri araçtan indirip, hem aracı hem de içindeki parayı alarak kaçtı. Turistlerin ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, çalınan aracı olay yerinden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta terk edilmiş halde buldu.

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin çalışması sonucu, şüphelilerin Balıkesir’e kaçtıkları tespit edildi. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri, şüpheliler Ali D., Halil E. ve Erhan K.'yı adreslerine yapılan baskınla yakalayıp gözaltına aldı. Turistlerden çalınan yaklaşık 3 milyon 300 bin TL değerinde para da ele geçirildi. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

gasp turist