Trakya çiftçisi: "Çalışırken battık"

Girdi maliyetlerindeki artış, ürünün para etmemesi, gelirin gideri karşılayamaması çiftçileri büyük zarara uğrattı. "Çalışırken Battık" diyen çiftçi Edirne'deki ayçiçeği hasat etkinliğini eyleme çevirdi. Trakya çiftçisinin talebi, "üretirken zarar etmek istemiyoruz" oldu.

Trakya çiftçisi: "Çalışırken battık"

Edirne'deki ayçiçeği hasat şenliğinde çiftçinin talebi "artık zarar etmek istemiyoruz" oldu. Traktörleriyle eylem alanında buluştular, seslerini bakanlığa duyurmaya çalıştılar.

Biber, domates, kavun karpuz, fasulye başta olmak üzere çiftçi bu yıl ektiğinden kazanamadı. Ürün alış fiyatı bile geçen yılın altında kaldı. Ayçiçeğinde de durum iç açıcı değil. Aşırı sıcaklar ve yağmurun yetersiz olması rekolteye olumsuz yansıdı.

Trakya çiftçisi: "Çalışırken battık" - Resim : 1

Trakya Birlik, ayçiçek alım fiyatını ton başına 20 bin TL olarak belirlemişti. Çiftçi borçlarını ödeyebilmek ve seneye ekim yapabilmek için daha iyi bir fiyat istiyor.

Trakya çiftçisi Edirne'de bir araya geldi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da çitçileri yalnız bırakmadı.

Vatan Partisi üretenlerin en büyük destekçisi. Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Gürol Bora Ateş ve beraberindeki parti üyeleri çiftçilerin eylemine katıldı.
Trakya çiftçisi: "Çalışırken battık" - Resim : 2

Edirne eylem çiftçi