Toprak'tan Çekya'da rekor üstüne rekor

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın Çekya ayağındaki ikinci yarışı da kazanarak üst üste 10. zaferine imza attı ve liderliğini sürdürdü.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Toprak'tan Çekya'da rekor üstüne rekor

Çekya'nın Most kentindeki 4 bin 212 metre uzunluğundaki Autodrom Most Pisti'nde gerçekleşen hafta sonunun son yarışında Toprak Razgatlıoğlu, önce superpole yarışına çıktı. Superpole yarışını kazanan Red Bull sporcusu Toprak, şampiyonanın 6. durağının son yarışında da bitiş çizgisini ilk sırada geçti.

Çekya'daki üç yarışı da kazanan ROKiT BMW Motorrad pilotu Toprak, superpole yarışlarıyla birlikte üst üste 10. kez birinci oldu. İtalyan sporcu Nicolo Bulega yarışı ikinci, vatandaşı Andrea Locatelli ise üçüncü sırada bitirdi. Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın 4., 5. ve 6. ayaklarındaki tüm yarışları kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

TAVLA OYNAYARAK KUTLADI

Yarışın ardından kısa bir süre arkadaşıyla tavla oynayarak zaferini kutlayan milli sporcu, daha sonra motosikletine binerek Türk bayrağıyla tur attı. Toprak Razgatlıoğlu, genel klasmanda 303 puanla liderliğini sürdürüyor. İtalyan sporcu Nicolo Bulega 239 puanla ikinci, İspanyol sporcu Alvaro Bautista ise 199 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Sezonun 7. ayağı, 9-11 Ağustos tarihlerinde Portekiz'de gerçekleşecek. Toprak, Portekiz'deki ilk yarışı kazanırsa üst üste 11. zaferini elde ederek Jonathan Rea ve Alvaro Bautista'nın rekoruna ortak olacak.

Toprak Razgatlıoğlu motorsiklet şampiyonluk