Terör örgütü DEAŞ'a 17 ilde operasyon: 65 gözaltı

17 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik son 5 gündür devam eden 'Gürz-9' operasyonlarında 65 şüpheli yakalandı. DEAŞ’a karşı bir operasyon da İran’da yapıldı. DEAŞ'ın Horasan yapılanmasına bağlı 14 terörist yakalandı.

Mert Sagit Mert Sagit
Terör örgütü DEAŞ'a 17 ilde operasyon: 65 gözaltı

Terör örgütü DEAŞ’a 17 ilde operasyon yapıldı. ‘Gürz-9’ operasyonlarında 65 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyona ilişkin ayrıntıları sosyal medya hesabından paylaştı.

İstanbul, Ankara, Malatya ve Sivas'ın da aralarında bulunduğu 17 ildeki operasyonlar Emniyet Genel Müdürlüğü'nün eşgüdümünde yapıldı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda 65 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BİR OPERASYON DA İRAN'DA

Bu arada DEAŞ'a karşı bir operasyon da İran'dan geldi. 4 farklı eyalette yapılan operasyonda İran güvenlik güçleri, DEAŞ'ın Horasan yapılanmasına bağlı 14 teröristi yakaladı. Bunlardan 7'si Fars Eyaletinde, diğerleri ise Tahran, Elburz ve Huzistan'da gözaltına alındı.

İran makamları, bu teröristlerin, bazı terör eylemleri yapmak üzere yasa dışı olarak ülkeye giriş yaptığını belirtti. Operasyonun ayrıntılarının daha sonra açıklanacağı kaydedildi.

deaş operasyon