Televizyon dünyasının tanınmış ismi Reha Muhtar yoğun bakımda

Son dakika gelişmesine göre, ünlü televizyon sunucusu ve spiker Reha Muhtar, evinde yüksekten düşerek acil olarak hastaneye kaldırıldı. Durumu ciddi olan Muhtar, entübe edilerek yoğun bakım ünitesine alındı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Televizyon dünyasının tanınmış ismi Reha Muhtar yoğun bakımda

Bir dönemin en popüler ekran yüzlerinden biri olan Reha Muhtar, gece saat 01.00 civarında meydana gelen talihsiz kaza sonrası hastaneye kaldırıldı. Halk TV'nin haberine göre, Muhtar'ın tedavisi yoğun bakımda sürdürülüyor.

REHA MUHTAR KİMDİR?

Reha Muhtar, 21 Temmuz 1959 tarihinde İstanbul'da doğmuş, Türk televizyonculuk ve gazetecilik dünyasında önemli bir yer edinmiş bir isimdir. Babası, Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim görevlisi olduğu için, ailesiyle birlikte kış aylarını Ankara'da, yaz aylarını ise İstanbul'da geçirdi. İlk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı.

Gazetecilik kariyerine 1983 yılında Milliyet gazetesinde muhabir olarak adım atan Muhtar, 1985 yılında buradan ayrıldıktan sonra TRT'ye geçti. Atina'da TRT'nin muhabiri olarak tanındı ve bu dönemde Yunanistan briç şampiyonu unvanını kazandı. 1991 yılında CNN International'ın ünlü programı Crossfire'a benzer bir format olan "Ateş Hattı"nı hazırlamaya başladı.

1993'te TRT'den ayrılarak Kanal D'ye geçti, ancak kanalın 1994 yılında satılmasıyla TRT'ye geri döndü. 1995 yılında yeniden TRT'den ayrılarak Star TV'ye katıldı. Ardından kısa bir süre içinde Kanal D'ye tekrar döndü ve 1996 yılında Show TV'ye geçerek ana haber bülteni sunuculuğu ve haber genel yayın yönetmenliği görevlerini üstlendi. 2000 yılında Akşam gazetesinde çalışmaya başladı.

2002 yılında Show TV ve Akşam gazetesinden ayrılan Reha Muhtar, Star TV'ye döndü. 2003 yılında Star TV'den ayrılarak Star gazetesinde köşe yazarlığı yaptı, ancak daha sonra Star Medya Grubu'ndan da ayrıldı. 2004 yılında atv'de Akademi Türkiye jüriliği yaptı ve Sabah gazetesine geçti.

2006 yılında Ciner Medya Grubu'ndan ayrıldıktan sonra Show TV'ye döndü ve PişşTi adlı programı sundu. Aynı dönemde Reha Muhtar TV programını sundu ancak bir süre sonra Show TV'den ayrılarak Vatan gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladı. 2007 yılında FOX TV'de Çapraz Ateş programını sundu ve daha sonra bu kanaldan da ayrıldı.

2008 yılında Kanal 1 ile anlaşma sağlayamayan Muhtar, Show TV'ye üçüncü kez dönerek yarışma programı sundu. 2009 yılında CNN Türk'te "Çok Farklı" programını yaptı ve bu kanaldan ayrılarak Kanaltürk'te "Son Kale" isimli programı yayınlandı. 2011 yılında "Çok Farklı" programını Kanaltürk'te yapmaya devam etti, ancak daha sonra bu kanaldan da ayrıldı. 2012 yılında tvem ile anlaşmaya çalıştıysa da bu anlaşma gerçekleşmedi ve Muhtar, Vatan Gazetesi'nde yazarlık yapmaya devam etti.

Reha Muhtar, özel hayatında da medya gündeminden hiç düşmedi. 1983 yılında gazeteci Selin Çağlayan ile evlenen Muhtar'ın bu evliliği beş yıl sürdü. 2001 yılında ünlü şarkıcı Nilüfer ile yaşadığı ilişki, 2003'te sona erdi. 2006-2007 yıllarında şarkıcı Gülşen ile olan ilişkisiyle magazin basınında geniş yer buldu. 2008 yılında ise oyuncu Deniz Uğur ile bir ilişki yaşadı, ancak bu ilişki 2010 yılında sona erdi. Reha Muhtar, Nilüfer'in kızı Ayşe Nazlı'nın manevi babası olup, Deniz Uğur'dan dünyaya gelen Mina ve Poyraz adında ikiz çocukları bulunmaktadır.

reha muhtar yoğun bakım