Tekirdağ'da ortaokul öğrencileri tarçın yağından doğal böcek ilacı geliştirdi

Tekirdağ'da iki ortaokul öğrencisi kuru gıdalardaki böceklenmeyi önlemek amacıyla önemli bir projeye imza attı. Tarçın yağından "Taryum" adını verdikleri doğal böcek ilacı geliştirdi. 

Evdeki baklagilllerin böceklenmemesi için kafa kafaya verdiler ve Taryum'u ürettiler.

Tekirdağ Şehit Mehmet Şengül Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri Sıla Sağlam ve Zeynep Uzun, baklagillerin böceklenmemesi için önemli bir çalışma yürüttü.

Öğrenciler, çeşitli araştırmalar yaptıktan sonra bazı bitkilerden elde ettikleri yağları, toz haline getirdikleri yumurta kabuğu ile karıştırarak kuru gıdalara uyguladı.

Doğal böcek ilacının uygulandığı kuru gıdalarda bir süre sonra böceklerin etkisiz hale geldiği tespit edildi.

Öğrenciler geliştirdikleri doğal böcek ilacına "Taryum" adını verdi.

böcek ilacı Tekirdağ