Tarımsal üretimin can damarı suda çözüm ne?

Tarımsal üretimin can damarı suyun doğru yönetimi her zamankinden daha fazla önem kazandı. Antalya’da 11 ilçenin tarımsal sulamasını yöneten Aksu Çayı Sulama Birliği Başkanı Semra Torun planlı ve doğru yöntemle sulamanın önemini Ulusal Kanal'a anlattı.

Ülkemizde bazı bölgeler hala yağışa hasret, bazı bölgeler ise aşırı yağış alıyor. Mevsimsel değişiklikler ve kuraklık tarımsal üretimin ana damarı suyun doğru yönetimini her zamankinden daha fazla önemli kılıyor. Özellikle kuraklık üretimi olumsuz etkiliyor.

Yağış ortalaması ve kuraklık durumuna göre su kaynakları kullanıma hazır hale geliyor. Bu doğrultuda bir planlama yapılıyor. Ürünlerin ise önceliğe göre sulanması oldukça önemli.

Aksu Çayı Sulama Birliği Başkanı Semra Torun, Antalya’nın 11 ilçesinin tarımsal sulamasından sorumlu. Sahada taşkın, tıkanma, yıkılma gibi birçok sorunun çözülmesi de onun görev alanına giriyor.

Torun, kayba yol açan sulama yöntemleri hakkında uyardı.

Kapalı sistem sulamanın getirilerini sıraladı. Torun, uygulamadaki sulama yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Torun, kuraklığın enerji ihtiyacındaki etkisine dikkat çekti.

Peki sulama sistemlerinde artan elektrik maliyetlerine çözüm var mı?

Tarım alanlarının imara açılması sulama haritasını da değiştiriyor. Torun, artan nüfusa göre barınma ihtiyacı önemli olsa da, üretimin esas olduğunu vurguladı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Antalya tarımsal sulama