Tarih Yazan Çocuklar Erzurum'da: 100 günde yeni bir nesil doğuyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ‘Tarih Yazan Çocuklar Projesi’, ‘100 günde yeni bir nesil doğuyor’ sloganı ile Erzurum’da tanıtım yaptı. Türk Büyüklerini temsilen sahneye çıkan çocuklar, Türkçe ve İngilizce kahramanların hayatlarını anlattı.

Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk ve kültür projesi Tarih Yazan Çocuklar, ‘100 günde yeni bir nesil doğuyor’ sloganı ile Erzurum'da tanıtım yaptı.

Etkinlikte, ilkokul çocukları Mustafa Kemal Atatürk, Nene Hatun, Kara Fatma, Tomris Hatun ve Necip Fazıl Kısakürek’i temsilen sahneye çıktı. Çocuklar, Türkçe ve İngilizce olarak canlandırdıkları kahramanların hayatlarını anlattı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de etkinlikte yaptığı konuşmada, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, şanlı tarihimizi okuyarak yarınlara daha sağlam adım atacaklar” ifadelerini kullandı.

Kalabalık karşısında zaman zaman heyecanlanan çocuklara, salondakiler alkışlarla destek verdi. Program ardından yazar İkbal Gürpınar’ın projeyi anlatmasının ardından sona erdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarih yazan çocuklar projesi