Taksi kullanalar dikkat: Paranızı geri alabilirsiniz!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, taksi kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Taksi kullanalar dikkat: Paranızı geri alabilirsiniz!

Ticari taksilerde kredi kartıyla yapılan ödemelerde kesilen ‘hizmet bedeli’ komisyonu vatandaşların tepkisine yol açarken, Ağaoğlu bu konuda dikkat çekici uyarılarda bulundu. Taksilerde kullanılan pos cihazları aracılığıyla 5,95 TL ile 8,95 TL arasında değişen hizmet bedeli alınmakta.

Taksi kullanalar dikkat: Paranızı geri alabilirsiniz! - Resim : 1

Aydın Ağaoğlu, bu bedellerin hukuka aykırı olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız, ödedikleri komisyon ücretlerini yasal faizi ile geri alabilirler,” dedi.

'HUKUKA AYKIRI'

Ağaoğlu, Akşam gazetesine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun 17. maddesinde 'Kartlı ödemelerde herhangi bir hizmet bedeli yansıtılamaz’ ifadesi yer almaktadır. İstisnalar arasında sadece borsada işlem gören hisse senetleri, kıymetli madenler ve yabancı para gibi bedeller bulunmaktadır. Bu nedenle, taksilerde kesilen komisyon bedelleri hukuka aykırıdır. Komisyon ödeyen vatandaşlarımız, Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvurarak ödedikleri komisyonları yasal faizi ile geri alabilirler. İnternet üzerinden de başvuru yapılabilmekte olup, başvurular ücretsizdir.”

Taksi kullanalar dikkat: Paranızı geri alabilirsiniz! - Resim : 2

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ise yaptığı açıklamada, ilgili komisyonun taksici esnafı ile bir ilgisinin olmadığını vurguladı. Aksu, “Bu konuda bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Taksilerde yer alan pos cihazlarının bağlı olduğu bankalar ve müşterilerin kullandığı ‘taksi çağırma’ aplikasyonlarının şirketleri komisyon alıyor. Vatandaşların bu komisyonu ödememek için nakit ödeme yapmaları gerekiyor,” dedi.

taksi taksicilik