Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: "Yakanı bırakmayacağız"

CHP liderinin uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin ortaya attığı iddialara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çok sert yanıt geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın kara para aklayarak uyuşturucudan elde ettiği kazancı cari açığı kapatmak için kullandığını ifade etti. 

Türkiye'de uyuşturucu ile mücadele anlamında çok önemli adımlar atılıyor. Bu anlamda sadece hükümete görev düşmüyor. Örneğin Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin çok önemli bir projesi var. Aynı zamanda hükümet yetkilileri ile iletişim kurmaktalar. Bu projede anneler, evlatlarını uyuşturucuya teslim etmemek adına bir araya gelmişlerdi. Proje başarılı bir şekilde ilerliyor. Halkın çok yoğun ilgisi olduğu da bir gerçek. Bu bağlamda bir yol haritası sunmak, eksikliklerin giderilmesi için çözüm önerilerini getirmek ve aynı zamanda PKK'nın da finans kaynağı olan uyuşturucuya darbe vurmak çok önemli.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun twitter paylaşımı ise şu şekilde:

Kılıçdaroğlu'nun Amerika'da hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yakanı bırakmayacağız! Yalanlarını yanına bırakmayacağız! İftiralarını yanına bırakmayacağız!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu