Son bir haftada 28 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda, bu yılın başından itibaren 1355 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bunlardan 28'inin son bir haftada olduğunu duyurdu.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Son bir haftada 28 terörist etkisiz hale getirildi

 Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında terörle mücadele hakkında bilgiler paylaşıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terörü kaynağında yok etme stratejisi kapsamında sürdürdüğü sürekli ve kapsamlı operasyonlarla son bir haftada 28, 1 Ocak’tan bugüne kadar ise toplam 1355 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe Harekatı bölgesinde, teröristlerin Dergele ve Miska köylerinde sivillerden gasp ettikleri evler ile Hakurk ve Metina bölgelerinde yapılan arama-tarama faaliyetlerinde çok sayıda tanksavar silahı, Çok Namlulu Roket Atar lançer sistemi, roketatar, bombaatar, Doçka makineli tüfek, piyade tüfeği ve bunlara ait mühimmat, el ve sis bombaları, el yapımı patlayıcı, antipersonel mayını, telsiz, termal ve el dürbünü, çeşitli çaplarda top ve havan mühimmatı ile çeşitli malzemeler ele geçirildi.

4 Temmuz’da Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan İstihkâm Uzman Çavuş Cebrail Acar’a tekrar başsağlığı dilendi. Hudut Güvenliği Hakkında Bilgiler:

Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 3'ü terör örgütü mensubu olmak üzere toplam 338 şüpheli yakalandı. Böylece, 1 Ocak’tan itibaren hudutlarımızdan yasa dışı geçiş yapmaya çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 367 kişiye ulaştı.

Son bir haftada engellenen 929 şüpheli ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı 64 bin 362 oldu.

Ayrıca, son bir hafta içinde yapılan operasyonlarda 38 kilogramdan fazla uyuşturucu madde (metamfetamin) ele geçirildi.

terörist etkisiz hale getirildi msb