Sel felaketi can aldı: 1 kişi hayatını kaybetti, evleri su bastı

Kırşehir'de meydana gelen sel felaketi, 52 yaşındaki Mustafa Akar’ın yaşamını yitirmesine neden oldu. Kayseri’nin Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi'nde de sel ve heyelan sonrası mahsur kalanların olduğu belirtiliyor.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Sel felaketi can aldı: 1 kişi hayatını kaybetti, evleri su bastı

Kırşehir’de akşam saatlerinde şiddetli yağmurun ardından Uzun Ali köyünde sel oluştu. Köyde çobanlık yapan Mustafa Akar, sel sularına kapılarak kayboldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ve AFAD ekipleri, Akar’ı kaybolduğu yerden 4 kilometre uzaklıkta buldu. Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Akar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Selin vurduğu köyde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Meteoroloji tarafından uyarılan iller arasında yer alan Sivas’ta da akşam saatlerinde Gürün ilçesinde şiddetli yağmur etkili oldu. Yağışlar sonucunda ilçeden geçen Tohma Çayı taştı ve sel suları ilçeyi Kayseri ve Malatya’ya bağlayan yolu kapattı. Sağanak yağışın durmasıyla birlikte AFAD, özel idare ve karayolları ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekiplerin çalışmalarıyla kapanan yoldaki sel suları ve çamurlar temizlenerek yol tekrar ulaşıma açıldı. İlçede sel sularının baskını sonucu 8 evde hasar meydana geldi. AFAD ekipleri tarafından hasar tespit çalışması başlatıldı.

sel felaketi Kırşehir