Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta selde yaşamını yitirenlerin sayısı arttı

İki büyük depremden etkilenen Şanlıurfa ve Adıyaman’ı bu kez de şiddetli yağış vurdu. İki gündür sel ve taşkınlarla mücadelenin sürdüğü kentlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi, kayıp 5 vatandaşı için ise arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

Şanlıurfa ve Adıyaman'da önceki akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden sağanaktan kaynaklanan sel felaketinde can kaybı 15'e yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketindeki son durum hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca selde, Şanlıurfa’da 60, Adıyaman’da 8 kişinin etkilendiğini ancak sağlık durumlarının iyi olduğunu duyurdu

Kayıp olan 5 kişi için ise arama kurtarma çalışmaları sürerken gece boyu askerler de sahada bölgenin güvenliği ve temizliğinde rol aldı.

Diyarbakır’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle depremzedeler için kurulan 1950 çadırda yaşayan 450 depremzede tahliye edildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, çadır kentte barınan depremzedelerin, meteorolojik veriler ışığında tedbir amacıyla geçici süreliğine Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilmelerinin kararlaştırıldığı belirtildi.

şanlıurfa Kahramanmaraş sel felaketi