PTT'nin taşeron işçileri "Yeter artık!" dedi

PTT'nin taşeron işçileri, sorunlarını ve taleplerini açıkladı. PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen, "Müdürler baskı yapıyor baş dağıtıcılar baskı yapıyor genel müdürlük baskı yapıyor işçi bir şey dediğinde sen taşeronsun kapı orada deniyor. Yeter artık!" ifadelerini kullandı.

Haber: Alikan Uçar - Kamera: Enes Demirkart

PTT'de çalışan taşeron işçilerin sorunları İstanbul'da Kadıköy İskelesi'nde yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen, taşeron işçilere usulsüz dağıtım yaptırıldığını açıkladı. Şen, yöneticilerin yaptığı baskıları anlattı.

- Postanelerde usulsüz olmasına rağmen bize tebligat dağıttırıyorlar. Defalarca dile getirdik. "Bunu duyan savcılar gelsin harekete geçsin" dedik. "İfadeye çağırsınlar, ifade veririz." dedik. Ancak hiçbir şekilde bu tebligatın önüne hiçbir devletin organı geçmiyor. Ancak taşeron arkadaşlar usulsüz tebligat yaptıktan sonra soruşturma açılıyor, dava açılıyor. Arkadaşların hakkında ceza isteniyor. Müdürler baskı yapıyor, baş dağıtıcılar baskı yapıyor, genel müdürlük baskı yapıyor. İşçi bir şey dediğinde "Taşeronsun, kapı orada" deniyor.

Taşeron işçilerin çalışma koşullarını ağır olduğunu söyleyen PTT-Sen Genel Başkanı, geçen yıl bir işçinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

- Hava sıcaklarından dışarıda duramıyoruz ama burada görmüş olduğunuz arkadaşlarımızdan hala "Günlük 100 tane dağıtıma çıkacaksın" diye sayı isteniyor. Geçen sene bu zamanlar İzmir'de Berrin ablayı kaybettik, 42 yaşında bir anne. Hatırlayanlar mutlaka olacaktır, basına yansıdı. Hala bu sayı dayatmaları devam ediyor. Daha fazla mı insan ölsün?

Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Marmara Bölge Başkanı Mevlüt Usta da taşeron işçilerin yanında yer aldı. Usta, insan haklarının çiğnendiğine dikkat çekti.

- Türkiye'ye kim bu taşeron olayını getirmişse bilin ki Türkiye'ye aynı zamanda ihanet etmiştir. Tam bir ucubedir bu çalışma sistemi, tam bir kölelik sistemidir. İnsan haklarının çiğnendiği yerdir aynı zamanda. Taşeron işçiler Türkiye'de 2,5 milyondur. Bu sektörde 20 bin civarındadır. PTT taşeron çalışanlarının kadrosu derhal erilmek zorundadır. Bu, güvenlik meselesidir.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

PTT taşeron işçi eylem