Pamukkale Üniversitesi'nde Prof. Dr. Durmuş Akalın neden istifa etti? İskenderpaşa cemaatine özel kadro açıldığı iddiası büyüyor

Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın'ın istifa etmesinin perde arkasında cemaat tartışması olduğu iddia edildi. Yerel kaynaklara göre Akalın, üniversitede İskenderpaşa cemaatine özel kadrolar açılmasına tepki gösterdiği için istifa etti.

İskenderpaşa cemaatinin, Pamukkale Üniversitesi'nde kadrolaştığı iddia edildi. Bu kadrolaşma çalışmalarına tepki gösteren isimlerin istifa yolunu seçtiği belirtildi.

Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın, mayıs ayında görevinden istifa etti. İstifanın perde arkasına dair ise yeni iddialar ortaya çıktı.

Yerel kaynaklara göre Durmuş Akalın, üniversitede İskenderpaşa cemaatinin Gümüşhanevi koluna mensup şahıslara, adrese teslim ilanlarla kadro açıldığını gerekçe göstererek istifa etti.

REKTÖR AHMET KUTLUHAN'IN ROLÜ NE?

Yerel kaynakların iddiasına göre üniversitede cemaatin önünü açan ismin ise Rektör Ahmet Kutluhan oldu.

Yaşanan bu durum kentteki yerel basına da konu oldu. Gazeteci yazar Bülent Öztürk, 2 Haziran’da Şifre Haber isimli internet sitesinde, bir yazı kaleme aldı. Yazıda Öztürk, "Gaye Vakfı’nın Kurucusu Cevat Akşit'in üniversiteye yönelik müdahalesinin, Rektör Ahmet Kutluhan döneminde daha da arttığına" yönelik ifadeler kullandı.

Pamukkale Üniversitesi'nde Prof. Dr. Durmuş Akalın neden istifa etti? İskenderpaşa cemaatine özel kadro açıldığı iddiası büyüyor - Resim : 1

Öztürk yazısında, üniversitedeki bir grup akademisyenin cemaat yapılanmasına tepki amaçlı 2020 yılında bildiri yazdığını da hatırlattı. Öğretim üyelerinin yayımladığı bildiride, İskenderpaşa Cemaati liderlerinden Cevat Akşit'in İlahiyat fakültesini kendi köyüne kurdurduğu ve cemaate yakın kişilerle dizayn ettiği iddia edilmişti.

Bu arada Kutluhan’ın rektörlüğü döneminde, Durmuş Akalan’ın yanı sıra Prof. Dr. Fahir Demirkan, Prof. Dr. İbrahim Kısaç, Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Prof. Dr. Muhammet Ensar Yeşilyurt da istifa etmişti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

pamukkale üniversitesi İskenderpaşa cemaati Ahmet Kutluhan Durmuş Akalın