Orman yangınında hayatını kaybeden 3 kişi, gözyaşları arasında toprağa verildi

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınında hayatını kaybeden 3 kişi, dualar ve gözyaşları eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Orman yangınında hayatını kaybeden 3 kişi, gözyaşları arasında toprağa verildi

Geçtiğimiz günlerde saat 11.30 civarında Alaçatı Mahallesi Delikli Koy mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın, 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bölgede bulunan bir evde hızar makinesi ile yapılan çalışma sırasında çıkan alevler, otluk alana ve ardından ormana sıçradı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve 1 yer ekibi yangına müdahale etmek için bölgeye sevk edildi.

Yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı. Saha çalışmalarında, kanser hastası 68 yaşındaki Mesut Coşkunöz, oğlu Hilmi Coşkunöz (38) ve yeğeni Mine Elmas'ın (35) cansız bedenlerine ulaşıldı. Hilmi Coşkunöz'ün, babasına refakat ettiği hastanede mikrop kaptığı ve 2 gün önce taburcu olduğu öğrenildi.

İzmir Adli Tıp Kurumu morgundaki işlemlerin ardından cenazeler ailelerine teslim edildi. Yangın sırasında çektiği video ile yürekleri sızlatan ve videoda "Dağa doğru kaçmaya çalışıyoruz" diyen Mine Elmas'ın cenaze namazı, Buca'daki Baltalılar Camii'nde ikindi namazını müteakip kılındı. Baba Mesut Coşkunöz ve oğlu Hilmi Coşkunöz'ün cenaze namazları ise Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda kılındı. Üç kişinin cenazeleri, dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan, yaşanan trajedi ile ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 2'si mahkemece tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

orman yangını hayatını kaybetti