O şehirlere hızlı tren geliyor! Seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşecek
Akdeniz bölgesindeki ulaşımı hızlandırmak amacıyla çalışmalar devam ediyor. Bakan Uraloğlu'nun açıkladığı Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı projesiyle, yolculuk süresi 2 saat 15 dakikaya inecek.
Bakan Uraloğlu, Osmaniye'ye yapılan projelerin karayolu ile sınırlı kalmadığını belirterek Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı hakkında açıklamalarda bulundu.
AKDENİZ'DE ULAŞIM HIZLANIYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmaniye Batı Kavşağı'nın açılışında konuştu. Uraloğlu, bu kavşakla birlikte hızla gelişen Osmaniye'nin batı bölgesinin otoyola en hızlı ve kolay şekilde bağlandığını belirtti.
Devam eden en önemli demiryolu projelerinden biri olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın Osmaniye'yi hızlı trenle buluşturacağını da dile getirdi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arasındaki 361 kilometrelik mesafenin 312,5 kilometreye ve mevcut seyahat süresinin 6 saat 23 dakikadan 2 saat 15 dakikaya düşeceğini açıkladı.
Ayrıca, Kahramanmaraş, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Osmaniye gibi depremden etkilenen şehirlerde toplam 210 kilometre uzunluğunda bağlantı ve imar yolları inşa ederek 38.000 konuta erişim sağlayacaklarını vurguladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmaniye Batı Kavşağı'nı açılış törenine katıldı. Bakan Uraloğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan etkin ulaştırma politikaları ile Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye sahip olması için dev yatırımları hayata geçirdiklerini söyledi.
2002 yılı sonrasında ulaşım alanında çok büyük işlere imza attıklarını vurgulayan Uraloğlu, "6 bin 100 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu, yaklaşık 4,5 kat artırarak, 29 bin 405 kilometreye çıkardık. Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayımız 6 iken, bugün 77 şehrimizi bölünmüş yollarla birbirine bağladık. Ana akslarımızın tamamına yakınını bölünmüş yol haline getirdik" dedi.
Başlattıkları otoyol seferberliği çerçevesinde 2003 öncesi bin 714 km olan otoyol ağının ise 3 bin 726 kilometreye ulaştığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Bu süreçte; Dünyada Kamu-Özel İşbirliği modeliyle yapılan en büyük projelerden biri olan İstanbul-İzmir Otoyolu'nu hizmete açtık. Ankara-Niğde Otoyolu'nu açarak, Edirne'den Şanlıurfa'ya bin 230 kilometre uzunluğunda kesintisiz otoyol bağlantısı tesis ettik. Asya - Avrupa arasında ulaşım ve ticaretin ana koridoru olan İstanbul'un bu konumunu daha da güçlendiren Kuzey Marmara Otoyolu'nu hizmete aldık. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de dahil olduğu Malkara-Çanakkale Otoyolu ile Avrupa ve Trakya'dan gelen trafik yükünü, Kuzey Marmara'yı dolanmadan, Çanakkale üzerinden Güney Marmara ve Ege'ye ulaşmasını sağladık. Şu anda yapım çalışmaları devam etmekte olan Aydın-Denizli Yolumuzda bu projeler gibi tarihteki yerini alacaktır." diye konuştu.
HIZLI TREN GELİYOR!
Osmaniye'nin ulaşım ağının güçlenmesi için hayata geçirdiğimiz projelerinin karayolu ile sınırlı olmadığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;
'Ülkemizde yapımı devam eden en önemli demiryolu projelerinden biri olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı ile Osmaniye'yi de hızlı tren ile tanıştıracağız. Projemizin tamamlanmasıyla; Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası mevcutta 361 kilometre olan mesafeyi 312,5 kilometre'ye ve 6 saat 23 dakika olan seyahat süresini ise 2 saat 15 dakikaya düşüreceğiz.