Necmettin öğretmenin şehadetinin 7. yılı

Bölücü terör örgütü PKK tarafından katledilen öğretmenlerden biri olan Necmettin Yılmaz'ın şehadetinin üzerinden 7 yıl geçti. Görev yerinden memleketine dönerken Tunceli'de PKK'lı teröristlerce şehit edilen Necmettin Yılmaz'ın adı, Gümüşhane ve Şanlıurfa başta olmak üzere birçok ilde yaşatılıyor.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Necmettin  öğretmenin şehadetinin 7. yılı

Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmayı amaçlayan PKK, yıllardır gerçekleştirdiği saldırılarda güvenlik güçlerinin yanı sıra sivilleri de hedef aldı. Terör örgütü, hain saldırılarında Ayşenur Alkan, Arzu Özsoy, Necmettin Yılmaz, Şenay Aybüke Yalçın, Neşe Alten, Ayşe ve Numan Konakçı, Yasemin ve Bayram Tekin gibi birçok öğretmeni şehit etti.

Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de şehit edilen 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın'ın acısı henüz tazeyken, yaklaşık bir ay sonra Necmettin Yılmaz'ın şehadeti Türkiye'yi yeniden yasa boğdu.

DAHA 8 AYLIK ÖĞRETMENDİ

Necmettin Yılmaz, 14 Aralık 1993'te Gülay ve Hamit Yılmaz çiftinin ikinci çocuğu olarak Gümüşhane'nin Torul ilçesi Demirkapı köyünde dünyaya geldi. Eğitimine doğduğu köydeki Demirkapı İlköğretim Okulu'nda başlayan Yılmaz, Gümüşhane Bağlarbaşı Yatılı Bölge Ortaokulu ve Gümüşhane Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi'nde devam etti. Üniversite için Artvin'e giden Yılmaz, 2015 yılında Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu.

Sakin kişiliği ile bilinen Yılmaz, meslek hayatına 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Torul'un Altınpınar İlkokulu'nda ücretli sınıf öğretmenliği yaparak başladı. 16 Ekim 2016'da Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı İlkokulu'na atandı. Yalnızca 8 aylık öğretmen olan ve öğrencileri tarafından çok sevilen Necmettin Yılmaz, 16 Haziran 2017'de yaz tatilini geçirmek için Şanlıurfa'dan memleketi Torul'a dönerken, PKK'lı teröristlerce Tunceli-Erzincan karayolunun Pülümür ilçesi kesiminde kaçırıldı. Teröristler, babasının maddi desteğiyle yeni aldığı aracını yakıp Yılmaz'ı kaçırdı.

23 yaşındaki Necmettin Yılmaz'ın naaşı, 12 Temmuz 2017'de Pülümür Çayı'nda bulundu. Cenazesi, 16 Temmuz 2017'de Torul'daki törenin ardından Demirkapı köyündeki aile kabristanına defnedildi.

Tunceli Valiliği, Necmettin Yılmaz'ı katleden teröristlerin, 19 Temmuz 2017'de Nazımiye kırsalında İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı, Yılmaz'ın görev yaptığı Siverek Çiftçibaşı İlkokulu'nun adını "Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz İlkokulu" olarak değiştirdi. Yılmaz'ın memleketi Gümüşhane'deki Torul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı da "Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak değiştirildi.

Şehit öğretmenin adı, Tunceli'deki Mameki Köprüsü'nden başlayarak Pülümür karayolundaki 6 kilometrelik güzergaha "Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Bulvarı" adı verilerek yaşatılıyor. Ayrıca, Şanlıurfa, Malatya, Hatay, Kırklareli, Adana, Ağrı, Burdur, Eskişehir ve Batman'daki çeşitli okullarda kütüphanelere, bilim sınıfı, okuma salonu ve atölyelere adı verildi. İzmir'in Çeşme ilçesindeki Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz İlkokulu da onun adını taşıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Gümüşhane'nin Torul ilçesi Harmancık köyünde kurulan Doğu Karadeniz'in ilk İş Geliştirme Merkezi'ne de Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi adı verildi. Öğrencilerine yaz tatili için veda ederken "Çok çalışın" nasihatinde bulunan Necmettin Yılmaz'ın anısına çeşitli illerde hatıra ormanları oluşturuldu.

"ACIMIZ HALA TAZE"

Necmettin Yılmaz'ın babası Hamit Yılmaz, oğlunun Gümüşhane'nin Torul ilçesi Demirkapı köyündeki mezarı başında yaptığı açıklamada, oğlunun kaybının üzerinden yıllar geçse de acılarının hala taze olduğunu söyledi. Yılmaz, "Evladımız Necmettin, peygamber mesleği olan öğretmenliği icra edebilmek, Urfa'daki çocuklarımıza yardımcı olabilmek adına elinden gelen çabayı gösterip nihayetinde de tatilini Gümüşhane'de geçirmek için yola çıkmıştı. Ancak tatilini geçirmek üzere yola çıkan oğlum, maalesef teröristler tarafından kaçırılıp şehit edildi," diye konuştu.

Yılmaz, "Bu acıyı tarif etmek mümkün değil. Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın," dedi. Necmettin Yılmaz'ın ağabeyi Ahmet Yılmaz ise, "Necmettin vatanına, bayrağına bağlı biri olarak yetişti ve öğretmenlik mesleğini büyük bir aşkla seçti. Kendini öğrencilerine adamış, görevini kutsal gören bir insandı," ifadelerini kullandı. Ahmet Yılmaz, 15 Temmuz'da hem sevinci hem de hüznü aynı anda yaşadıklarını belirterek, şehitlere çok şey borçlu olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Necmettin Yılmaz şehit