Narin'in gözaltındaki amcasından şaşırtan talep

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'dan 13 gündür haber alınamıyor. Soruşturma kapsamında önce abisi, ardından da amcası gözaltına alındı. Son dakika gelişmesine göre, şüpheli amca sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan gözaltındaki amcanın talebi ise herkesi şaşırttı.

Mert Sagit Mert Sagit
Narin'in gözaltındaki amcasından şaşırtan talep

18 yaşındaki ağabey, kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. Narin'in fotoğraflarından elde edilen çene yapısı örnekleri, karşılaştırma için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ancak, ısırık izinin kime ait olduğu belirlenemediği için ağabey serbest bırakıldı.

AMCA GÖZALTINA ALINDI

Narin'i arama çalışmalarının 11. gününde yeni bir gözaltı gerçekleşti. Narin'in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan S.G., gözaltına alındı. S.G., bugün adliyeye sevk edildi.

GÖZALTINDAKİ AMCA AVUKATLARINI İSTEDİ

Ankara'dan gelen özel ekibin de aralarında bulunduğu jandarma ve polis tarafından çapraz sorguya alınan amca Sami Güran, gözaltındayken avukatlarını talep etti.

KÖYDEN NEDEN ÇIKTIN, TELEFONUN NEDEN KAPALIYDI?

Avukatlarının gelmesinin ardından ifade işlemleri başlatılan amcaya, olay günü bir saat boyunca neden telefonunun kapalı olduğu, köyden hızla neden ayrıldığı ve aracında bulunan Narin'e ait DNA örnekleriyle ilgili sorular soruldu.

Soruşturma kapsamında, savcılık kararıyla amcanın telefonuna el konulmuş ve sosyal medya hesapları ile son görüşme kayıtları incelenmeye alınmıştı. Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı incelemede, amcanın telefonundaki bazı numaralar ve WhatsApp mesajlarının silindiği tespit edildi.

TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Narin Güran'ı arama çalışmaları 13'üncü gününde devam ederken, gözaltına alınan amca S.G., savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

MAHKEMEYE SEVK EDİLEN AMCA SAMİ GÜRAN TUTUKLANDI

Mahkemeye sevk edilen amca Sami Güran tutuklandı.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA SON DURUM

Arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Ekipler, olay günü bölgeden geçen 150 aracın sorgulamasını gerçekleştirdi.

diyarbakır narin