Naci Görür uyardı: Bursa'nın altında gizlenen tehlike!

Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bursa'daki sarsıntı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Görür, "Bu fay hatları, daha şiddetli sarsıntılar yaratabilir" şeklinde konuştu.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Naci Görür uyardı: Bursa'nın altında gizlenen tehlike!

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Bursa'da sabahın erken saatlerinde 4,1 şiddetinde bir deprem kaydedildi. Bu depremin yeryüzünden 12,2 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan bu depremin Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay hattı üzerinde gerçekleştiğini ve bu bölgenin daha büyük depremler üretme riskine sahip olduğunu vurguladı.

Prof. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bursa'nın Gazioluk-Orhaneli bölgesinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu, Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay hattının etkilediği bir bölge. Fay hattı, doğrultu atımlı ve sağ yönlü hareket gösteriyor. Bu fay hatlarının, geçmişte olduğu gibi, büyük depremler üretme ihtimali bulunuyor. Örneğin, Bursa ve çevresinde 1855, 1857, 1953 ve 1954 yıllarında yaşanan depremlere bakılabilir."

deprem bursa Prof. Dr. Naci Görür