Milli helikopter GÖKBEY, İngiltere semalarında

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen GÖKBEY, İngiltere'deki Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'nda ilk yurt dışı uçuş gösterisini yaptı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Milli helikopter GÖKBEY, İngiltere semalarında

Havacılık, savunma ve uzay sanayisinin en prestijli etkinliklerinden biri olan fuarın ilk gününde, Türkiye’nin milli helikopteri GÖKBEY, 7 dakikalık etkileyici bir uçuş sergiledi.

GÖKBEY, bu uçuş gösterisiyle Türkiye'nin havacılık teknolojisinde kaydettiği ilerlemeyi ve uluslararası alandaki rekabet gücünü gözler önüne serdi. TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı'nın, havacılık teknolojilerindeki en son gelişmeleri görmek için önemli bir platform olduğunu belirterek, “Burada sahip olduğumuz yetenekleri ve ne kadar iddialı olduğumuzu göstermek için tüm ürünlerimizi sergiliyoruz. Özellikle GÖKBEY’in Farnborough’da uçuş yapması ülkemiz için büyük bir önem taşıyor. Ürünümüze ciddi bir talep var ve kısa zamanda birçok platformumuz için ihracat haberleri paylaşmak istiyoruz,” dedi.

GÖKBEY, 22-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek fuar boyunca dört uçuş yapacak.

Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin Son Teknoloji Ürünleri İngiltere’de Sergileniyor
TUSAŞ, fuarda geliştirdiği diğer ileri teknoloji ürünlerini ve platformlarını da tanıtacak. Jet eğitim uçağı HÜRJET, HÜRKUŞ, T129 ATAK Helikopteri, GÖKBEY ve İHA ailesinden AKSUNGUR, ANKA ve ANKA III'ün 1/7 ölçekli maketleri ile GÖKBEY ve HÜRJET’in birebir ölçekli maketleri de TUSAŞ standında yer alacak. Ayrıca, KAAN deneyi alanı ve uydu maketleri de ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı

helikopter Milli Helikopter gökbey