Meteoroloji'den sağanak uyarısı! Yağışın etkili olacağı bölgeler duyuruldu

Meteoroloji'den bazı bölgeler için kuvvetli sağanak uyarısı geldi. Yapılan açıklamada, yağışların öğle saatlerinden itibaren etkili olacağı ifade edildi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Meteoroloji'den sağanak uyarısı! Yağışın etkili olacağı bölgeler duyuruldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yurt genelindeki hava durumu ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Özellikle sahil bölgeleri ve güney kesimlerde etkili olan yüksek sıcaklıkların yanı sıra bazı bölgelerde de kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Konuyla ilgili Meteoroloji'den de yeni bir açıklama daha yapıldı.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı! Yağışın etkili olacağı bölgeler duyuruldu - Resim : 1

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yurdun kuzeydoğu kesimlerindeki bazı iller için kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu. Açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane'nin güney ve doğusuyla Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji'nin tahminine göre, bugün öğle saatlerinden sonra güneybatı kesimlerde de sağanak görülecek. Buna göre, sağanak, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta ve Burdur çevreleriyle Denizli'nin doğu, Afyonkarahisar'ın güney ve Konya'nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olacak. Batı Karadeniz'de ise gök gürültülü sağanak, Kastamonu, Karabük ve Çankırı ile Çorum'un batısında yerel kuvvetli görülecek.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı! Yağışın etkili olacağı bölgeler duyuruldu - Resim : 2

Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Hava durumu meteoroloji yağmur