Meteoroloji'den o bölgelere kuvvetli sağanak uyarısı! Kısa süre içerisinde etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde görülmesi beklenen hava durumu ile ilglii yeni tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, bazı bölgelere kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu. İşte ayrıntılar...

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Meteoroloji'den o bölgelere kuvvetli sağanak uyarısı! Kısa süre içerisinde etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelindeki hava durumu ile ilgili yeni tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada pek çok bölge için kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji'nin yaptığı tahmine göre, bugün öğle saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu, Sinop'un iç kesimleri ve Çankırı'nın batısında yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak görülecek.

Meteoroloji'den o bölgelere kuvvetli sağanak uyarısı! Kısa süre içerisinde etkili olacak - Resim : 1

Antalya'nın iç kesimleri ve doğusu ile Isparta ve Burdur çevrelerinde de yağış, yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Bugün öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Manisa, Denizli, Balıkesir'in güneydoğusu, Kütahya, Uşak ve Bursa'da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak görülecek.

Meteoroloji'den o bölgelere kuvvetli sağanak uyarısı! Kısa süre içerisinde etkili olacak - Resim : 2

Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

meteoroloji Hava durumu yağmur sağanak