Meteoroloji 11 ili saat vererek uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni hava durumu raporunu yayımladı. 11 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılırken, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl?

Mert Sagit Mert Sagit
Meteoroloji 11 ili saat vererek uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Ağustos'a ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Yapılan son tahminlere göre, Marmara'nın batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Sinop çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

 Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, Tekirdağ ile öğle saatlerinden sonra batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 37°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ °C, 34°C
Parçalı bulutlu

KOCAELİ °C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

meteoroloji