Mesai saatleri kısalıyor mu? AK Parti son noktayı koydu

Uzun süredir tartışma konusu olan çalışma saatleri ile ilgili AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklamalarda bulunurken emeklilik sistemine de değindi. Milyonlarca kişinin merak ettiği emeklilik sistemi değişiyor mu? ve çalışma saatleri kısalacak mı sorusu yanıt buldu.

Mert Sagit Mert Sagit
Mesai saatleri kısalıyor mu? AK Parti son noktayı koydu

Kamu ve özel sektörde haftalık çalışma saatlerinin düşeceği yönünde bir çalışmanın olmadığını belirten AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sistemiyle ilgili de "Hem prim miktarını ve yaşı hem de ödenen süreyi esas alacak şekilde daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞÜYOR MU?

Gerek haftalık çalışma saatleri gerekse günleri açısından gündemimizde böyle bir çalışma olmadığını belirten Güler "Ancak pandemiyle beraber belli sektörlerde, belli meslek gruplarında daha kısa süreli çalışma, daha esnek çalışma modelleri de tabii burada gerek işveren, gerekçe çalışanlar açısından öneriliyor, çalışılıyor. Bu mahiyette eğer olabilecekse sadece belli meslek kollarında ve belli mesleğin icrası noktasında uzaktan çalışma modeli gibi daha kısa süreli haftalığın belli günlerinde çalışabilecek bazı öneriler ve teklifler var. Bu yönüyle olabilecektir. Yoksa mevcut çalışma hayatımız içerisinde gerek haftalık çalışma günleri gerekse de haftalık çalışma saatleriyle ilgili düşürülmesiyle ilgili herhangi bir düzenlememiz yok. Herhangi bir hayata geçecek bir çalışma şu anda bulunmuyor" dedi.

AK PARTİ'DEN YENİ EMEKLİLİK SİNYALİ

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilikle ilgili Avrupa ülkelerindeki örneklerin dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Dünya ortalamasına baktığımızda 3 ila 4 çalışana karşılık bir emekli vardır. Ama şu an ülkemize baktığımızda halihazırda yaklaşık 32 milyon çalışan ve 16 milyon 100 civarında emekli olduğunu görüyoruz. Yani 2 çalışana 1 emekli olduğunu görüyoruz. Bizim bu manada mutlaka hem prim miktarını ve yaşı hem de ödenen süreyi esas alacak şekilde daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım. Vatandaşlarımızın da seçmiş oldukları tercih noktasında ona göre bir emekli maaşına kavuşması lazım" dedi.

mesai saatleri