Mersin'den KKTC'ye feribot seferleri başladı

Mersin'in Anamur ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne feribot seferleri başladı. Ulaştırma ve Altyapı bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi'nin açılışında konuştu. Uraloğlu, Anamur ve KKTC arasındaki mesafenin 2 saatten daha az bir süreye düşeceğini söyledi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Mersin'den KKTC'ye feribot seferleri başladı

Mersin'de bir dizi ulaşım ve altyapı projelerinin açılışına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi'nin açışılında konuştu. Türkiye'den KKTC'ye giden en kısa mesafenin artık Anamur-Girne rotası olduğunu bildirdi:

"Mersin-Gazimağusa, Taşucu-Girne, Mersin-Girne, Taşucu-Gazimağusa Ro-Ro hatlarının ardından ülkemizin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yolcu ve araç taşımacılığı yapılmasına imkan sağlayan en kısa deniz mesafesine sahip 5. kapısı olarak hizmete başlamış, halihazırda devam etmektedir. Anamur-Girne rotası 2 saatten daha az süreyle ülkemiz ile KKTC arasındaki en kısa mesafeli deniz rotası olmuştur."

Anamur limanının artık uluslararası liman statüsünde belgelendirildiğini belirten Uraloğlu, bu hattın ilçe ve bölge ekonomisine ve turizm faaliyetlerine büyük katkı sağlayacağını söyledi:

"Genişletme çalışmaları süren Mersin Limanı ve açılışını gerçekleştirdiğimiz Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi ile birlikte Mersin, Mavi Vatan'ımız olan denizlerimiz ve denizcilik sektörümüz için çok daha önemli bir merkez haline dönüşmüş olacak."

Bakan Uraloğlu, diğer ulaşım ve altyapı projelerini de sıraladı:

"Çukurova Uluslararası Havalimanı, Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu Projesi, genişletilen Mersin Uluslararası Limanı ve Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı ile Mersin'in, gelişim hızına bağlı olarak ortaya çıkan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak ve geleceğe hazırlamak için çok güçlü bir ulaşım ağı tesis ediyoruz."

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Mersin KKTC feribot seferleri