Küçükçekmece'de metrobüs kazası! Ölü ve yaralılar var

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde feci bir metrobüs kazası meydana geldi. Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde karşı yönden gelen metrobüse çarptı. Feci kazada 1 kişi hayatını kaybederken 2'si ağır 50 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Küçükçekmece'de metrobüs kazası! Ölü ve yaralılar var

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde feci bir trafik kazası meydana geldi. Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı. Metrobüs daha sonra savrularak bariyerlere vurdu.

Kazanın yetkililere bildirilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, metrobüsün altında kalan iki kişiyi çıkardı. Feci kazada 1 kişi hayatını kaybederken 2'si ağır toplam 50 kişi yaralandı.

Yaralılar sağlık ekiplerince ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Küçükçekmece'de metrobüs kazası! Ölü ve yaralılar var - Resim : 1

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN KAZAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'de iki metrobüsün çarpıştığı kazaya ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında an itibarıyla 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 50 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların, kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri devam etmekte olup, tedavileri tamamlanan 7 kişi taburcu edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İETT tarafından X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da "Metrobüs yolunda bu sabah 08.38'de meydana gelen trafik kazası sebebiyle vefat eden yolcumuza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Kazada yaralanan yolcularımızın durumu ile kurumumuz ve İBB'nin ilgili birimleri yakından ilgilenmektedir. Kazayla ilgili idari ve teknik soruşturma titizlikle yürütülmektedir." denildi.

Öte yandan kazaya karışan metrobüslerin camlarının kırıldığı, ön ve iç kısımlarında hasar oluştuğu görüldü.

Metrobüslerin çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılmasından bir süre sonra seferler her iki yönde de yeniden başladı. Belediye ekiplerinin olay yerindeki temizlik çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

küçükçekmece Metrobüs trafik kazası