Konya'da deprem seferberliği: Hatay'da destekler sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili Konya'da da büyük seferberlik var. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya valiliği, ilçe belediyeleri ve STK'lar Hatay başta olmak üzere deprem bölgesine, arama kurtarma ekipleri, gıda malzemelerinin de olduğu onlarca yardım tırını yola çıkarttı.

Türkiye'nin dört bir yanında yardım seferberliği ilan edildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya valiliği, ilçe belediyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları Hatay başta olmak üzere deprem bölgesine; arama kurtarma ekipleri, 276 araç 880 personel, vinçler, ambulanslar, içlerinde çocuk bezinden ısıtıcıya, battaniyeden montuna, çoraptan içlik giyimine ve gıdaya varana kadar onlarca yardım tırını yola çıkarttı.

Deprem seferberliği ile yediden yetmişe herkes depremzedeler için adeta bir birleriyle yarışıyor…

Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da depremin ilk günü itibarı ile Hatay Afet Kordinasyonu Merkezi’ne gelerek afetin yaralarını sarmak için çalışmalara dahil oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin Hatay’daki 276 aracı ve 880 personeli bulunurken; Konya İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekipleri 45 vatandaşı enkazdan canlı olarak kurtardı.

Konya Konya konya büyükşehir belediyesi hatay deprem