Konak Belediye Başkanı Mutlu'dan İzmir'de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili açıklama

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Enver Dündar Başar Sokak'ta meydana gelen trajik olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Buna kaza demeyeceğim, bu cinayetin nedenini ortaya çıkarmaya çalışıyor insanlar, teknik uzmanlar. Biz de bu süreci bekliyoruz. Sorumluların peşini bırakmayacağız," dedi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Konak Belediye Başkanı Mutlu'dan İzmir'de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili açıklama

İzmir Konak'ta yaşanan olayda, iki kişinin yolda yürürken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi üzerine bölgede incelemelerde bulunan Mutlu, olayın affedilecek bir yanı olmadığını vurguladı. Olayın nedenini tespit etmek için çalışmaların sürdüğünü belirten Mutlu, "Bu bir kaza değil, bu cinayetin nedenini teknik uzmanlar ortaya çıkarmaya çalışıyor. Biz de bu sürecin sonucunu bekliyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın haklarını savunmayı bırakmayacağız," ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine, Mutlu, bölgedeki elektrik hattının standartlara uygun olmayan bir derinlikte yapıldığını belirterek, "Kabloların 80 santimetre derinlikte olması gerekirken, gördüğümüz kadarıyla sadece 30 santimetre derinlikte ve yeterince izole edilmemiş. Ancak, konunun uzmanları raporlarını hazırlayıp sunduğunda, bu ihmali kimin ve nasıl yaptığını ortaya çıkarmış olacaklar," dedi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

izmir elektrik çarpması