Kadıköy Belediyesi'nde rüşvet soruşturması: İtiraflar ortaya çıktı
Kadıköy Belediyesi görevlilerinin de aralarında bulunduğu ve 32 kişinin tutuklandığı rüşvet operasyonunun iç yüzü ortaya çıktı. Savcılık belediye çalışanlarından oluşan örgütlü rüşvet yapılanmasını deşifre etti. Buna göre yapılanmanın kolluk kanadında zabıtalar, sivil kanatta mühendisler yer alıyor
Önce belediyenin dronuyla çekim yaptılar. Ardından kaçak yapıları yasalaşmış gibi gösterdiler.
İstanbul'daki rüşvet skandalı ile ilgili soruşturma dosyalara ulaşıldı.
KADIKÖY BELEDİYESİ'NDE RÜŞVET AĞI
Kadıköy Belediyesi çalışanlarının da arasında bulunduğu örgütün iç yüzü, ortaya çıktı.
224 kişiden 32'sinin tutuklandığı rüşvet operasyonunun perde arkasında neler var?
Savcılık, belediye çalışanlarından oluşan örgütlü rüşvet yapılanmasını deşifre etti.
Buna göre kolluk kanadında zabıtalar, sivil kanatta mühendisler yer alıyor.
İTİRAFÇILAR RÜŞVET AĞINI ANLATTI
Rüşvet şemasının başındaysa Abdulkadir K. isimli zabıta memuru bulunuyor.
Rüşvet ağı için sürekli inşaata yeni başlayan firmalar ve yeni açılan işletmeler ile tanışıldı. Baskı ve tehditle toplanan paralar üçüncü şahısların hesaplarına yatırıldı. Soruşturma dosyasından çıkan ifadelerde itirafçılar rüşveti anlattılar.
"ÖDEME YAPARSANIZ SORUN ÇIKARMAM"
İtirafçı şüpheli H.K, "Cavit isimli zabıta memuru, reklam filmi çektiğimiz sırada tüm izinlerimizin olmasına rağmen bizi seti durdurmakla tehdit etti. 'Burada ödeme yapacaksınız, ben de setinize sorun çıkarmayacağım' dedi. Biz de işlerin yürümesi amacıyla 5 bin lira verdik" diye konuştu.
"PARA VERİLMEZSE 'BURAYI BAŞINIZA YIKARIM' DİYE TEHDİT ETTİ"
Diğer bir itirafçı şüpheli İ.A da şunları söyledi:
- Ben Kadıköy’de işletme müdürü olarak çalışıyorum. Kadıköy çevre mühendisleri geldi. Tadilat işleri ile ilgili ceza yazacaklarını söyledi. Bir başka zabıta memuru da arkadaşımdan ses yalıtımı tadilatı için 20 bin lira para istedi. Vermezlerse 'burayı başınıza yıkarım' diyerek tehdit etti.
KADIKÖY BELEDİYESİ'NDEKİ RÜŞVET AĞI, KAÇAK YAPILARI YASAL GİBİ GÖSTERDİ
Örgüt üyeleri ayrıca belediyenin dronunu kullanarak izinsiz yapıları belirledi. Görüntüler üzerinde oynayarak usulsüzlük yokmuş gibi gösterdi.
Başka bir itirafçı M.A da şöyle konuştu:
- Benim evimin tadilatı sırasında yükseltme işlemi gerekçesiyle Ali isimli zabıta, yanında müteahhit ile gelerek fotoğraflarını çekti. Bana uygunsuz çatı yükseltmesi için 1,5-2 milyon lira ceza kesilebileceğini, hatta savcılığa da suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler. Benden tutanak tutmamak ve savcılığa bilgi vermemek için 20 bin lira para istediler. Cezadan korktuğum için bu parayı elden teslim ettim.
Savcılığın soruşturması devam ediyor.
Haber: Hilal Yıldırım
Kaynak: TRT Haber