Japon armudu diğer çeşitlerinden farklı
Sakarya, Çanakkale, Denizli, Afyon ve Uşak illerinde yetiştirilen Japon armudu dayanıklılığı ile öne çıkıyor. Bir armut ağacından 200 kilo alınabiliyor. Japon armudu üretimi yapan Nejdet Boyundurukçu satış aşamasında tüccarın eline düşmek istemediğini söyledi.
Japon armudu soğuktan çok etkilenmiyor, iklim şartları da uygun giderse üreticisine kazandırabilir.
Nejdet Boyundurukçu Sakarya'da 10 yıldır Japon armudu yetiştiriyor. Bir armut ağacından 200 kilo alınabiliyor. Diğer armut çeşitlerinden de oldukça farklı.
Pazarlama aşamasında tüccarın fiyat kırmasını ve tek kişinin insafına kalmak istemiyor.
Nejdet Boyundurukçu, üretimde planlama çağrısı yaptı, çiftçinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.