İzmir'deki yangında can veren kadının son sözleri ortaya çıktı

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınında yaşamını yitiren üç kişiden biri olan Mine Elmas'ın yangın sırasında çektiği video kaydında "Evlerimiz yanıyor. Dağa kaçmaya çalışıyoruz. Burada 4 yetişkin, 3 çocuk var" dediği duyuldu.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
İzmir'deki yangında can veren kadının son sözleri ortaya çıktı

Üç kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangın, dün saat 11.40 civarında Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi Delikli Koy bölgesindeki ormanlık alanda başladı. Bölgede bir evde vatandaşların hızar makinesi ile çalışırken çıkan alevler, kuru otlardan ormanlık alana sıçradı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve 1 yer ekibi olay yerine sevk edildi.

Yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı. Yapılan saha çalışmalarında, kanser hastası olan 68 yaşındaki Mesut Coşkunöz, oğlu Hilmi Coşkunöz (38) ve babanın kız kardeşinin kızı olan yeğeni Mine Elmas'ın (35) cansız bedenlerine ulaşıldı. Hilmi Coşkunöz'ün, tedavi gören babasına refakat ettiği sırada hastanede mikrop kaptığı ve iki gün önce hastaneden taburcu edildiği öğrenildi.

İki çocuk annesi ve kalp hastası olan Mine Elmas'ın korku dolu yangın anlarında çektiği son video ortaya çıktı. Görüntülerde Elmas'ın, "Evlerimizin olduğu yer yanıyor. Dağa doğru kaçmaya çalışıyoruz. Bulunduğumuz yerde 4 yetişkin, 3 çocuk var" dediği duyuluyor. Ayrıca, yangın sırasında Elmas'ın hem kendi çocuğunu hem de Hilmi Coşkunöz'ün çocuğu ile eşi Simay'ın alandan çıkmasına yardım ettiği, son olarak baba ve oğula yardıma giderken alevlerin arasında kaldığı belirtildi.

Yangında eşini kaybeden ve İzmir Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen Simay Coşkunöz'ün bacaklarında yanıklar olduğu görüldü. Aileler, İzmir Adli Tıp Kurumu önünde cenaze işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor. Cenazelerin otopsi işlemlerinin ardından ailelere teslim edileceği ve Buca Adatepe Camii'nde ikindi namazını müteakip toprağa verileceği öğrenildi. Olayla ilgili gözaltına alınan dört şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

orman yangını izmir