"Siber saldırılara karşı önceden önlem alın"

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Ticaret Borsası siber suçlara ilişkin birlikte seminer düzenledi. “Şirketlere ve Kişilere Siber Saldırılar masaya yatırıldı. Katılımcılara saldırılara karşı alınabilecek önemler” konusunda bilgiler verildi.

Teknolojik gelişimle beraber tehditleri de her geçen gün yenileniyor. İzmir’de şirketlerin ve kişilerin bu tehditler karşısında neler yapılabileceği ele alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Ticaret Borsası “Şirketlere ve Kişilere Siber Saldırılar ve Alınabilecek Önemler” konulu seminer düzenledi. İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gülden Türkal şirketlerin öne çıkan siber saldırıları sıraladı.

Pandemiyle beraber gelişen dijital dünyaya dikkat çeken İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli şirketlerin siber güvenlik alanında da önlemler alması gerektiğine dikkat çekti.

Sosyal medyanızdan gelen bir mesajla da e-postanıza gönderilen bir linkle bir anda tüm hesaplarınız kötü kişilerin eline geçebiliyor. İzmir Siber Suçlarla Mücadele Büro Amirliği Polis Memuru Sadettin Karatepe vatandaşları dijital alemde daha dikkatli olmaya davet etti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

İzmir siber suç siber saldırı İzmir Ticaret Borsası İzmir İl Emniyet Müdürlüğü