İzinsiz çakarlı araçlara işlem yapıldı

Emniyet ve jandarma trafik ekipleri, bir hafta içerisinde toplamda 2 milyon 609 bin 216 aracı denetleyerek kapsamlı bir trafik kontrolü gerçekleştirdi. Bu denetimler sırasında, ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmediği halde araçlarına takanlara cezalar yazıldı...

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
İzinsiz çakarlı araçlara işlem yapıldı

Emniyet ve jandarma trafik ekipleri, bir hafta içerisinde toplamda 2 milyon 609 bin 216 aracı denetleyerek kapsamlı bir trafik kontrolü gerçekleştirdi. Bu denetimler sırasında, ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmediği halde araçlarına takan ve bu şekilde kullanan 210 sürücüye cezai işlem uygulandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 1-8 Ağustos 2024 tarihleri arasında ülke genelinde gerçekleştirilen bu denetimlerde, trafik kurallarına uymayan pek çok sürücüye ceza kesildi. Denetimlerde hız sınırını aşan 127 bin 384, emniyet kemeri takmayan 17 bin 569, sürücü belgesi olmadan araç kullanan 15 bin 151 kişi ile birlikte toplamda 436 bin 589 araç veya sürücüye işlem yapıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada vatandaşlara trafik kurallarına uyulmasının önemini bir kez daha hatırlattı. Özellikle emniyet kemerinin can güvenliği açısından en kritik koruyucu unsur olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Yolculuğun başladığı andan itibaren seyahat süresince emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim" ifadesiyle vatandaşlara çağrıda bulundu.

çakarlı araç cezai işlem