İstanbullular dikkat! İstanbul'un en kirli havasına sahip ilçeleri açıklandı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından yapılan son araştırmaya göre, 2023 yılında İstanbul'daki hava kirliliği bir önceki yıla göre %3 oranında artış gösterdi. Uzmanlar, bu durumun İstanbul'da yaşayanlar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, maske takılmasını önerdi.

Mert Sagit Mert Sagit
İstanbullular dikkat! İstanbul'un en kirli havasına sahip ilçeleri açıklandı

Hava kirliliği, İstanbul'da yaşayanlar için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Fabrika emisyonları, araç egzozları ve kömür ile odun gibi yakıtların kullanımı, başlıca hava kirliliği kaynakları arasında yer almaktadır. İstanbul'daki hava kalitesi ölçüm istasyonlarından elde edilen veriler incelendiğinde, önemli bulgular ortaya çıkmaktadır.

KARTAL İLK SIRADA

Partikül madde (PM10) olarak bilinen ve insan sağlığına zararlı olan kirleticilerin yoğunluğunun arttığı gözlemlenmiştir.

İstanbul'da en yüksek hava kirliliği seviyesi, 54,095 m³ ile Kartal'da ölçülmüştür. Kartal'ı sırasıyla Esenyurt, Mecidiyeköy ve Yenibosna izlemektedir. En temiz bölgeler ise Büyükada, Şile, Kumköy ve Sarıyer olarak belirlenmiştir.

İstanbul'daki hava kirliliği (PM10) ortalamaları istasyonlara göre şu şekildedir:

İstanbullular dikkat! İstanbul'un en kirli havasına sahip ilçeleri açıklandı - Resim : 1

Hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgelere gitmek zorunda olan vatandaşlara maske takması uyarısında bulunan uzmanlar, yetkililere gerekli adımların atılması gerektiğini hatırlattı.

istanbul istanbul hava kirliliği