İnternette büyük tehlike: Silah satışı her geçen gün artıyor

İnternet üzerinden silah almak artık sadece birkaç tıklama kadar kolay. Belge kontrolü olmadan, hızlı ve kolay bir şekilde silah sahibi olunabiliyor. Bu durum ise bireysel silahlanmayı ve şiddet olaylarını tetikliyor.

Yasin Emre Gök Yasin Emre Gök

Kimi kargo ile kimi de elden teslim ediyor. Silahlar sadece birkaç tıklama ile kapınıza kadar geliyor.

İnternet yasa dışı silah ticaretinin yeni pazarı haline geldi.Hiçbir belgeye gerek kalmadan 24 saat içinde silah alıcıya teslim ediliyor.

Dijital İletişim Uzmanı Ali Murat Kınık Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamalarda şöyle konuştu:

- Telegram gibi mesajlaşma platformlarında gün geçtikçe silah kaçakçılığı artıyor. Bu durum ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Son zamanda satılan silahların ruhsatsız olduğunu görüyoruz. Sosyal medyadan yasa dışı silah ticareti yapan biriyle iletişime geçtim. Belgeleri olmadan sorgusuz sualsız pazarlıkta anlaştım.

Tehlike büyük. Bir yandan devletin denetimleri arttırması öte yandan da vatandaşın bilinçli olması gerekiyor.

Kolay silah erişimi bireysel silahlanmayı ve şiddet olaylarını tetikliyor.

- Hatta bir tıkla silah kapınıza geliyor. satıcı size silahın özelliklerini anlatıyor. Silah kargolanarak kapınıza kadar gelmiş oluyor. Bu tür grupların şikâyet edilmesi önemlidir. bununla birlikte yasal müeyyidelerin denetimi hale gelmesi son derece mühimdir. Aksi takdirde bu durum çığırından çıkacaktır ve birçok mağduriyetin ortaya çıkmasına sebebiyet verecektir.  
silah satışı