IBAN dolandırıcılığına dikkat: SGK’dan kritik açıklama

SGK, vatandaşlara gönderilen sahte mesajlar hakkında önemli bir uyarı yayınladı. Genel sağlık sigortası prim borçlarının ödenmesi amacıyla IBAN numarasına para yatırılmaması gerektiği vurgulandı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
IBAN dolandırıcılığına dikkat: SGK’dan kritik açıklama

SGK, vatandaşlara gönderilen sahte mesajlar hakkında önemli bir uyarı yayınladı. Genel sağlık sigortası prim borçlarının ödenmesi amacıyla IBAN numarasına para yatırılmaması gerektiği vurgulandı. Son yaptığı açıklamada, 5510 sayılı Kanunun 60. maddesi uyarınca, prim borcu bulunan vatandaşların, borçlarını yalnızca anlaşmalı bankalar veya e-devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ile ödeyebileceklerini belirtti. Hiçbir şekilde bir IBAN numarasına ödeme yapılmaması gerektiği konusunda özellikle uyarıda bulunuldu.

TEK GEÇERLİ YÖNTEM: T.C. KİMLİK NUMARASI SGK

vatandaşlara gönderilen resmi tebligat ve SMS’lerde asla bir IBAN numarasının yer almadığını ifade ederek, prim borcu ödemeleri konusunda mesaj yoluyla gönderilen IBAN numaralarına kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini hatırlattı.

DOLANDIRICILARA KARŞI UYARI

Kurum, vatandaşları kandırmak amacıyla gönderilen sahte mesajlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Prim borcu ödemelerinin yalnızca resmi kanallar aracılığıyla yapılması gerektiği vurgulandı. Bu tür sahte mesajları alan vatandaşların durumu hemen SGK'ya bildirmeleri gerektiği ifade edildi.

KAMUOYUNA DUYURU

SGK’nın bu önemli açıklaması, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve dolandırıcılara karşı tedbirli olmaları açısından büyük bir önem taşıyor. Resmi kanallar dışındaki hiçbir bilgiye güvenilmemesi gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

sgk dolandırıcılık