Hatay'da ayakkabı sektörü zor günler geçiriyor! Antakya'daki sektör Reyhanlı'ya taşındı, imalatçılar tepki gösterdi

Hatay Antakya'da ayakkabı sektörü 50 bine yakın kişinin karnını doyuruyor. 6 Şubat depremlerinden sonra Antakya Ayakkabı imalatçıları, Reyhanlı Sanayi Sitesinde üretim yapmaya başladı, yol ve yiyecek giderleri arttı. Uzak olduğu için de vatandaş tercih etmiyor. Üretimde yüzde 50 oranında düşüş var.

Hatay ayakkabıcılık sektöründe Türkiye’nin belkemiği. İmalatın yüzde 40'ını Antakya karşılıyor. 400'e yakın irili ufaklı atölye var. 12 bin civarında çalışan mevcut. 50 bine yakın kişi geçimini bu alandan sağlıyor. Ancak üretici zor günlerden geçiyor.

6 Şubat depremlerinden sonra Antakya Ayakkabı imalatçıları, Reyhanlı Sanayi Sitesine taşındı. Bu durum sorunları beraberinde getirdi. İmalatçılar özellikle masrafların arttığını söylüyor.

Üretimde %50 düşüş oldu. Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ahmet Durgun kalem kalem giderleri saydı. Ahmet Durgun, "Ham madde arttı, işçilik maliyeti, enerji, ulaşım maliyeti, sigorta primi" dedi.

Sektörün ortak talebi, Antakya Ayakkabıcılar Sitesinin bir an önce tamamlanması. Yok olmamak için SGK, Bağkur vergi primlerinden muaf olmak istiyorlar.

ayakkabı hatay antakya