Haraç isteyenlere boyun eğmedi, saldırıya uğradı

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bulunan bir internet kafeye, sahibinden haraç talep edilmesinin ardından olumsuz cevap verilmesi üzerine motosikletli saldırganlar tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Haraç isteyenlere boyun eğmedi, saldırıya uğradı

Bağcılar'da bir internet kafe, sahibinin haraç talebini reddetmesinin ardından motosikletle gelen kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Saldırı, Pazartesi sabaha karşı saat 03.30 civarında Evren Mahallesi, İstiklal Caddesi üzerinde yer alan internet kafeye yapıldı. İddiaya göre, olaydan iki gün önce internet kafenin sahibi, kimliği belirsiz kişilerden haraç talebi içeren bir telefon aldı. İş yeri sahibi Murat Manga'nın bu talebi reddetmesinin ardından motosikletle kafenin önüne gelen şahıs ya da şahıslar silahlı saldırı düzenledi. Saldırı anı, iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Olay yerine gelen polis ekipleri, kafenin iki el ateş edildiğini tespit etti. Şüphelilerin yakalanması için polis çalışmalarını sürdürüyor.

'BAZI KİŞİLER VE ÇETELER, İNSANLARIN KAZANÇLARINA GÖZ DİKİYOR'

İş yeri sahibi Murat Manga, "Cuma günü gece saat 01.00 sularında bir telefonla arayıp belirli bir miktarda para talep ettiler ve haraç almak istediler. İki gün sonra ise, sabaha karşı 03.30 civarında kapıma iki el ateş edildiğini duydum ve hemen olay yerine geldim. İlgili ekipler de oradaydı. Görünen o ki, bu şekilde çalışıyorlar. Bu tür olaylar Güneşli, Başakşehir civarında daha sık yaşanıyor galiba. Bu durumdan rahatsızız. Zaten internet kafeyiz, az paralarla ayakta kalmaya çalışan insanlarız. Durum bu şekilde. Olay sonrası tekrar iletişime geçmediler, ama 3-4 gün sonra yeniden arayacaklarını söylediler. Ne olacak ki? Biz buradayız, iş yerimiz burada, zaten para da yok. Bu aslında toplumsal bir sorun. Hükümetin bu duruma ciddi şekilde el atması gerekiyor. Çünkü bu şekilde devam ederse, insanların kazançlarına göz diken bazı kişiler ve çeteler ortaya çıkıyor ve yakalanamayacaklarını sanıyorlar" şeklinde konuştu.

Haraç istanbul Bağcılar