Hande Çinkitaş davası 23 yıl sonra aydınlatılmıştı: Şok karar çıktı!

İstanbul'da 23 yıl önce çekiçle başına vurulup, boğazı kesilerek öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş cinayeti davasında, beraat eden baba ve üvey anne bugün yeniden hakim karşısına çıktı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Hande Çinkitaş davası 23 yıl sonra aydınlatılmıştı: Şok karar çıktı!

İstinaf mahkemesinde görülen duruşmada, baba Nezih Çinkitaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı ancak tutuklanmadı. Mahkeme, üvey anne Ş. Çinkitaş'ın beraat kararını ise onadı.

İstanbul Kadıköy'de 2001 yılında Hande Çinkitaş'ın öldürülmesine ilişkin davanın duruşması istinaf mahkemesinde görüldü. Habertürk'ün haberine göre; bugünkü duruşmaya baba Nezih ile üvey anne Ş. Çinkitaş katıldı. Duruşmada Hande Çinkitaş’ın annesi Handan Yılmazer ile avukatı Hasan Kocabey de hazır bulundu.

YİNE KABUL ETMEDİLER

Mahkemede baba Nezih Çinkitaş ve üvey anne Ş. Çinkitaş, cinayetle ilgileri olmadığını yineledi. Savcılık, cinayetin sabah saatlerinde meydana geldiğini ve baba Nezih Çinkitaş’ın olay saatinde evde olduğunu belirterek, baba için 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Savcılık, üvey anne Ş. Çinkitaş hakkında ise olay zamanında evde olmadığını belirterek beraat talep etti.

Bugünkü duruşmada mahkeme, baba Nezih Çinkitaş’a 'Canavarca hisle öz kızına karşı kasten veya eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Üvey anne Ş. Çinkitaş hakkında ise yerel mahkemenin beraat kararı onandı.

BABA ÇİNKİTAŞ TUTUKLANMADI

Hakkında tutuklama kararı verilmeyen babaya yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Hande Çinkitaş’ın annesi Handan Yılmazer’in avukatı Hasan Kocabey, ağırlaştırılmış müebbet cezası alan babanın tutuklanmamasına şaşırdıklarını belirterek, "Mahkeme üvey anneye beraat kararı verdi. Biz itiraz sürecinde annenin beraat kararına itiraz edeceğiz. Ayrıca ağırlaştırılmış müebbet cezası alan baba hakkında da tutuklanmasını talep edeceğiz. Savcılık, cinayetin sabah erken saatlerde yaşandığını belirtiyor. Adli Tıp Kurumu ve diğer raporlarda da Hande'nin sabah 07.00 ile 08.30 arasında öldürüldüğü belirtiliyor. Bu saatlerde üvey annenin de evde olduğu görülüyor. Kendisinin evden 08.30 ile 08.50 arasında çıktığını söylüyor. Biz itirazımızı yapacağız." dedi.

cinayet tutuklanma