Güneydoğu'da şiddetli deprem! Birçok ilde hissedildi

Diyarbakır, Elazığ, Malatya ve çevresinde hissedilen deprem meydana geldi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Güneydoğu'da şiddetli deprem! Birçok ilde hissedildi

Malatya’nın Kale ilçesinde Richter ölçeğine göre 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) merkez üssünü Malatya’nın Kale ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 10.46’da meydana geldi. Yerin 10,07 kilometre derinliğinde olan deprem, Malatya’nın yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

 Paniğe kapılan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı. Depremin hasara neden olup olmadığının belirlenmesi için saha taraması başlatıldı.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Er, "Arkadaşlar sahadalar. Bir panik var, gelen herhangi bir olumsuz haber yok. Şu anda araştırıyoruz. Bir ihbar yok. Can ve mal kaybıyla ilgili bir ihbar gelmedi. Arkadaşlarımız da sahadalar. Ben kriz merkezine geliyordum zaten, yoldayken hissettim." dedi.

ELAZIĞ VALİSİ: YIKIM VE CAN KAYBI GÖZÜKMÜYOR

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Merkez üssü Malatya olan deprem ile ilgili tüm ekiplerimiz sahada araştırmaya başladılar." ifadelerini kullandı. CNN Türk canlı yayınına da bağlanan Hatipoğlu, "Depremi biz de hissettik, panik oldu. Herhangi bir yıkım ve can kaybı gözükmüyor. Ekiplerimiz sahada" bilgilerini verdi.

deprem diyarbakır malatya