Gökçeada açıklarında Yunan botlarının saldırısına uğrayan balıkçı konuştu

Çanakkale'nin Gökçeada açıklarında avlanırken Yunan sahil güvenlik unsurlarınca teknesine zarar verilen balıkçı İlker Özdemir, "Kendi karasularımızda avlanırken bu duruma düştük. Bu, kasıtlıydı; öldürmek için yapıldı. Allah korudu." dedi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Gökçeada açıklarında Yunan botlarının saldırısına uğrayan balıkçı konuştu

Teknesine zarar verilen balıkçı İlker Özdemir, 12 metrelik "Kızıl Elma" adlı teknesiyle balık avlamak için "Zürafa Kayalıkları" açıklarında yaşanan olayı anlattı. Oğlu Efe Özdemir ile avlandıklarını belirten Özdemir, şöyle konuştu:

Gökçeada açıklarında Yunan botlarının saldırısına uğrayan balıkçı konuştu - Resim : 1

"Kendi karasularımızda avlanırken bu duruma düştük. Bu, kasıtlıydı; öldürmek için yapıldı. Allah korudu. Dikmeler olmasa kamara üzerimize devrilecekti. İlk başta fark etmedik, bir tur döndüler, ikinci turda tekrar geldiler. 'Giderler' diye düşündük. Bulunduğumuz yer, Yunan adasından 11,5 mil uzakta, çok alakasız bir yerdi. Rahatça çalışıyorduk. Efe, son anda vuruşu kayıt altına almış. Olayın ardından her şey çöktü. Batmayı engelledik ve Sahil Güvenliği aradık. Sahil Güvenlik ekipleri 17-18 dakika içinde ulaştılar. Yunan botları vurup kaçtı, batmamızı beklediler. Sonra uzaklaştılar. Kötü şeyler yaşadık maalesef, üzgünüz." Özdemir, olayın ardından ne yapacaklarını bilemediklerini belirterek, teknesinin büyük hasar aldığını dile getirdi.

'BİZİ BATIRMAK İSTEDİLER'

Kamaranın koptuğunu, zayiatın çok büyük olduğunu anlatan Özdemir, "Her yara kapanır. Önemli olan, bundan sonrası için bir şeyler yapmak. Kendi sularımızda böyle bir cürete kalkışmaları... Kayıtlarda var, hiçbir şekilde bağlantımız yok. Direkt temasla batırmak istediler. Onlarda da zarar var, biz onun görüntülerini verdik. Şaşkınız." dedi. Özdemir, olay sırasında camların kırıldığını ifade ederek, cam kırıklarının oğlunda ve kendisinde yaralara yol açtığını da sözlerine ekledi.

Dün, Yunan sahil güvenlik unsurları botlarıyla Özdemir'in teknesine çarparak hasar vermiş, bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tekne, iki Sahil Güvenlik Botu'na yedeklenerek karaya çıkarılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

yunanistan gökçeada